Recept

Här kommer recept på mumsiga cupcakes

Classic cupcakes, grundrecept

3 ekologiska ägg                       
2½ dl strösocker                                                           
1tsk vaniljsocker                       
100g smör                                
1dl mjölk                                
3½dl vetemjöl                                 
2tsk bakpulver                                
1nypa salt                                
skal och saft av 1 citron            
                                               
                                                                                                                                                                                     
1. Sätt på ugnen på 175g    
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt 
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten
5. Blanda i rivet skal och saft av en citron
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. (när jag gjorde mina ställde jag formarna man att det åker ut.)
7.Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 min. Låt svalna

Cream cheese frosting                                                

60g mjukt smör                                                   
5dl florsocker                                                      
1tsk vaniljsocker                                                  
1msk färskpressad citronsaft 
100g philadelphiaost                                                                             
Några droppar valfri karamellfärg                           

Strössel eller blommor till garnering

1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citrosaft och philadelphiaost krämigt.
2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med Karamellfärg eller behåll den vit.
3. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0