Vill bara påminna om....

... att vi nu kommit till 24 september och bokmässan på Svenska mässan i Göteborg står redo att slå upp portarna. Kika in på deras hemsida och se vilken/vilka dagar som passar dig bäst.

http://bok-bibliotek.se/

Ha en trevlig helg!

//Lina

Skrivet om att skriva

Handbok i svenska, Gösta Åberg, Om konsten att läsa och skriva, Olof Lagercrantz, Skriv på!, Elizabeth George och Nya författarskolan, Göran Hägg. Jag skulle vilja tipsa om dessa som alla handlar om att skriva. Genom dem kan du få hjälp med språk och grammatik, berättarteknik, praktiska råd kring skrivandet, inspiration och skrivaglädje.



En gammal favorit, att skriva börjar här, av Maria Gummesson var min första inspirationsbok om skrivandet.



Läs och skriv!

//Lina

Vill ha!

Skådespelaren och författaren Jonas Karlsson besökte Godmorgon Sverige i måndags, den 7/9, för att prata om sin nya bok (klippet finns att se på SVT Play t.o.m den 14/9). Han har skrivit novellsamlingen, Den perfekte vännen, som släpptes nu i september. Jag tycker att Jonas Karlsson är en fantastisk skådespelare och kommer med glädje att ge mig i kast med denna samling när tillfälle ges. Samtidigt måste jag erkänna att det gått mig förbi att Jonas gett ut ytterligare en novellsamling, Det andra målet, i slutet av 2007. Trist att jag missade det då, skoj att jag har två samlingar att sluka nu! Återkommer med recensioner av dessa längre fram.

//Lina

En fantastisk produkt

Många har säkert, precis som jag, lånat ut böcker och filmer till vänner och bekanta för att sedan glömma bort vem det nu var som lånat vad. 
Nu finns lösningen på problemet, Bluebox har det perfekta hemmabiblioteks-kitet. Här kan du få full koll på vem som lånat vad på ett strukturerat sätt och lånarna får inte en chans att glömma vem de lånat av.
Helt perfekt! 

//Beatrice


Missa inte bokmässan...

... det kommer jag tyvärr att göra! 24-27 september är årets Bokmässa på Svenska mässan i Göteborg, den 25:e i ordningen. Jag råder alla som har möjlighet att ta sig dit! På med ett par sköna skor, inte för varma kläder, en bra väska som rymmer alla dina bokfynd och du är redo för en heldag på mässan (eller två...). Strosa runt bland alla utställare, lyssna på din favoritförfattare, gå på ett seminarium och vandra hem på eftermiddagen full av inspiration och läslust.

//Lina

Moleskine

Nu har äntligen mina efterlängtade Moleskine böcker kommit. Det blev två svarta The legendary notebook of Hemingway, Picasso, Chatwin  en med rader, en utan och en röd almanacka.

   
Här ska inspiration samlas och tankar
printas ner :)
                 

Till almanacka fick man förutom en röd
tillhörande anteckningsblock en massa små 
klistermärken, perfekt för en sån som mig som gillar 
att pimpa min almancka.      

Höstmys och mammaledighet



Just nu är jag hemma och är mammaledig. Inför ledigheten, när jag var gravid och totalt ovetande om hur det skulle bli att ha en liten bebis, bunkrade jag upp rejält med läsning. Bokrean i februari kom lägligt för detta ändamål. En vän till mig, som varit mammaledig ett tag, log överseende och gav en hint om att det nog inte skulle finnas så mycket tid till läsning när bebisen kommit. Hon hade rätt, och inte! Av den hög böcker jag köpte har jag inte kommit igenom en enda ännu, men lite ny litteratur har jag ändå hunnit med. Ljudböcker är perfekt för mig nu och under barnvagnspromenaderna följer cd-spelaren med. Jag har precis lyssnat klart på Mari Jungstedts senaste Den dubbla tystnaden som likt hennes tidigare deckare handlar om kommisarie Anders Knutas som lever och arbetar på Gotland där han löser otäcka brott tillsammans med kollegorna. Spänning som gör promenaderna lite extra långa.

Ljudböcker rekommenderas alltså varmt, men att läsa själv är ju ändå det bästa tycker jag. Så nu när hösten kommer, och min son blivit lite äldre och sover gott på kvällarna, tänker jag ta itu med min bokhög. Krypa upp i soffan med en god bok och en kopp te känns som ett perfekt avslut på dagen. På bilden ovan kan ni se en annan bra sak för en småbarnsförälder. Min svägerska, tillika bloggpartner, gav mig det fina bokomslaget i julklapp. Perfekt för att skydda böcker som åker med i skötväskan eller hamnar i små, inte så varsamma, händer...

//Lina

RSS 2.0